Svi uposlenici Ustavnog suda BiH vakcinisali se u Srbiji

Inače, članovi Ustavnog suda BiH su Zlatko M.Knežević, Mato Tadić, Mirsad Ćeman, Tudor Pantiru, Valerija Galić, Miodrag Simović, Seada Palavrić, Angelike Helene Anna Nussberger i Helen Keler

Dok se privilegovani vakcinišu van BiH pitanje je: Je li država odustala od svojih građana?

Dok u FBiH građani željno iščekuju da vlasti nabave vakcine protiv Covid 19, s čime se u odnosu na zemlje regiona, Evrope i svijeta kasni nekoliko mjeseci, a sve više stanovnika umire, iz Ustavnog suda BiH saopćili su da su se vakcinisali u Srbiji!

Saopćenje Ustavnog suda BiH, prenosimo u cijelosti:

“Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini izazvanu pandemijom koronavirusa COVID-19, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procjenu rizika za zdravlje zaposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Ustavni sud BiH je u saradnji i uz podršku Ustavnog suda Republike Srbije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Ambasade Republike Srbije u Bosni i Hercegovini i Ministarstva zdravlja Republike Srbije svim zaposlenicima Ustavnog suda BiH omogućio vakcinaciju u Republici Srbiji.

Prva vakcinacija zaposlenika Ustavnog suda BiH uspješno je obavljena 15. marta 2021. godine u Općoj bolnici Užice (Republika Srbija), a revakcinacija će biti naknadno dogovorena i organizirana u saradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije.

Ustavni sud BiH izražava posebnu zahvalnost kolegama iz Ustavnog suda Republike Srbije na čelu s predsjednicom Snežanom Marković, ministru vanjskih poslova Republike Srbije Nikoli Selakoviću, te ambasadoru Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandru Đorđeviću, koji su uz dobru volju omogućili vakcinisanje zaposlenika Ustavnog suda BiH.

Također, Ustavni sud posebno zahvaljuje svim zaposlenim u Zavodu za javno zdravlje Užice na čelu s direktoricom Zavoda Vlatkom Stevanović, navodi se u saopćenju Ustavnog suda BiH.

Inače, članovi Ustavnog suda BiH su Zlatko M.Knežević, Mato Tadić, Mirsad Ćeman, Tudor Pantiru, Valerija Galić, Miodrag Simović, Seada Palavrić, Angelike Helene Anna Nussberger i Helen Keler.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79