Svirali 12 sati, pa ostali bez bakšiša: Pokradeni harmonikaš i njegov orkestar, neko ih ojadio za 10.000 eura

Za skoro 12 sati svirke orkestar Kobre na čelu sa harmonikašem Vojkanom Jovićem je zaradio oko 10.000 eura i prije nego što su stigli da podijele novac, pare su”dobile noge”.

Orkestar iz Petrovca na Mlavi uveseljavao je goste jedne vjeridbe od popodneva pa do ranih jutarnjih sati.

Kako je rekao za Telegraf trebalo je da se nađu na pumpi u Požarevcu, popiju kafu i prebroje i podijele bakšiš.

Ali nije bilo ničega da se dijeli. Dok su, kako je ispričao, pakovali instrumente da krenu kući, auto nije bio zaključan i neko je to iskoristio. Dok se on vratio po ostatak opreme, torba sa novcem je nestala, piše Telegraf.

Prema njegovoj procjeni, za tu svirku zaradili su oko 10.000 eura, koje je trebalo da podijele njih osmoro.

Kako nam je rekao, veselje je bilo upriličeno kod jako bogatih ljudi iz dijaspore, koji dugi niz godina rade u inostranstvu, al’ on “ne bi da otkrije lokaciju”. Poznato je da gastarbajteri, u takvim prilikama, ne žale para i da su “široke ruke”.

Zato su se znoj i umor orkestru itekako isplatili.

Na pitanje da li su prijavili policiji krađu, kaže “taman posla”.

I dok su proteklih mjeseci mnogi koji žive od nastupa bili uskraćeni za zaradu zbog korona virusa i zabrane okupljanja većeg broja ljudi, ovaj orkestar uspeo je i da zaradi, ali se neko pobrinuo da im sreća zbog zarađenog novca prisjedne.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79