SVIREPA UBISTVA KOD ŽIVINICA: IVICA ANTUNOVIĆ MJESECIMA TERORIZIRAO KOMŠIJE, KRVAVI POHOD JE BIO OČEKIVAN

Ivica Antunović (45) iz živiničkog zaseoka Gornji Petrovići u ponedjeljak je nožem usmrtio dvoje prvih komšija, a nakon krvavog pohoda se dao u bijeg. Uhapšen je u obližnjoj šumi istog dana oko ponoći i trenutno se nalazi u službenim prostorijama MUP-a TK.

Antunović je ubio svog prvog komšiju i rođaka s majčine strane Iliju Antunovića (55), te komšinicu Maru Tadić (72).

Komšije u Gornjim Petrovićima su večer i noć proveli u strahu, zaključani u svojim domovima, jer su se plašili da će Ivica nastaviti svoj krvavi pohod, prenosi Avaz.

– Tek kada nam je policija rekla da je uhapšen, izašla sam iz kuće. On je nas terorizirao mjesecima. Pogotovo u večernjim satima, kada je hodao ulicom i bacao kamenice na kuće. Prije mjesec je bio smješten u Kliniku za psihijatrijske bolesti, ali je pušten i nakon toga svako živ ga se klonio – govori komšinica Ivice Antunovića.

Komšije ne znaju je li Ivica jučer imao porodičnih problema, ali navode da nije bio u dobrim odnosima s ocem. Za Iliju Antunovića kažu da je živio sa suprugom i sinom te da nije imao posla.

– Bio je cijeli rat na liniji, a nikada nije imao zaposlenje. Mara je živjela sama – govore oni.

Pretpostavlja se da je Ivica Antunović u ponedjeljak naumio da ubije svakog ko mu se nađe na putu. Prvo je vidio Maru i ubio je na kućnom pragu, a potom i Iliju, kojeg je usmrtio na seoskom putu.

– Sva sreća pa nije imao vatreno naoružanje. Ubio bi pola sela – govore ogorčeni i uplašeni stanovnici Gornjih Petrovića.

U utorak ujutro dežurni kantonalni tužilac je obavljao uviđaj, a mjesto zločina osiguravali su pripadnici MUP-a TK.

 

 

Crna hronika / Foto Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79