Svjedočenje Novalićeve sekretarice prekinuto: “Ponuda Kanada” je otišla profesorici Izetbegović

Suđenje Fadilu Novaliću i drugima u Sudu BiH zbog nabavke respiratora je prekinuto danas tokom saslušavanja svjedokinje Bahre Džaka nakon što se odbrana požalila da im nisu dostavljeni dokazi koje je Tužilaštvo koristilo u tom trenutku.

Dokaz na koji se odbrana požalila je Viber prepiska između premijera Novalića i njegove sekretarice Džake, a koji je preuzet sa njenog telefona.
Govorili su o navodnoj ponudi “Kanada”, a tužilac Mirza Hukeljić je potvrdio da taj dokaz nije dostavljen odbrani no da ima pravo koristiti s ciljem podsjećanja svjedokinje na događaje.

U toj Viber prepisci Džaka šalje premijeru Novaliću: “Ponuda ‘Kanada’ je otišla jučer u koverti profesorici Izetbegović na KCUS i na njenom je stolu.” Novalić odgovara: “OK”, a sljedeća poruka u nizu je njena i glasi “Otšlo Fikretu, sve ok”.

Slučaj “Respiratori”: Svjedočila saradnica u Novalićevom kabinetu

Kaže da se, kako bi provjerila gdje je papir, čula sa Vildanom koja radi u kancelariji kod direktorice Izetbegović i da joj je ona potvrdila tu informaciju nakon čega je i nastala poruka koju je poslala premijeru u vezi ove ponude.

Treba napomenuti i da je na početku svjedočenja, Džaka kazala da zvanična prepiska koja stigne na mail premijera ide preko nje te da to ona šalje dalje na protokol, međutim nije znala ništa o ponudi “Kanada”.

Vidović o slučaju “Respiratori”: Tužilaštvo pokušava s ovim povezati Sebiju Izetbegović

Istaknula je i da su na mail premijera stigle ukupno dvije ponude, a da je jedna od Hodžića dok se druga odnosila na nabavku zaštitne opreme stoga je nejasno ostalo kakva je to ponuda pod imenom “Kanada”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79