Svjedoci ispričali šta se dešavalo kobne noći: Kako su migranti ubili Jasmina Berovića

Ubijeni Jasmin Berović u jednom trenutku bio je sam na kapiji kada su ga napala trojica migranata 17. novembra prošle godine ispred “Caffe Bara Nelly” u sarajevskom naselju Otes, kazali su očevici zločina Haris Džidić i Tarik Džamalija, koji su također bili napadnuti i izbodeni nožem.

Njih dvojica danas su u Kantonalnom sudu Sarajevo svjedočila u nastavku suđenja Marokancu Salahu Edinu Dešanu (Salah Eddine Dechane), optuženom za ubistvo Berovića i pokušaj ubistva Džidića i Džamalije.

Prvi put se neposredno od očevidaca moglo čuti šta se dešavalo kobne noći, kada su Dešan i njegovi sunarodnjaci Hanani Benazi, koji je u bijegu, te J. M. B., koji je uhapšen na Kosovu, pred policijski sat, iza 22 sata, ušli u kafić, piše Avaz.

U kafiću smo ostali Jasmin Berović, njegov brat Nermin, Muhamed Ramović, Husein Džidić i ja, dok su konobar, Jasminova djevojka Šejla, gospodin Kemo, koji je proslavljao registraciju vozila, i Dino Čelik otišli ranije. Svjetla su bila ugašena, osim za našim stolom – kazao je na početku svjedočenja Tarik Džamalija.

Odmah po ulasku migrantima je rečeno da izađu jer je fajront. Džamalija tvrdi da se, nakon trećeg upozorenja, digao Jasmin te uhvatio jednog od njih, okrenuo ga i pogurao prema izlazu. Migranti su, kako su kazali Džamalija i Džidić, bili drski te su se i ostali digli i izgurali migrante u dvorište. Potom ih je Jasmin odveo do kapije, gdje su nasrnuli na njega.

Prvi je na Jasmina nasrnuo onaj što je uhapšen na Kosovu. Njih trojica ga napadaju, a potom svi izlazimo i nastaje tučnjava. Sve se desilo u nekoliko sekundi. Optuženi je krenuo da me udari i ja sam ga udario nogom. Bili su bezobrazni. Jasmin, Haris i ja smo bili napadnuti, a u jednom momentu Haris je rekao: „Pazite, bodu nas.“ Čuli smo Jasmina kako kaže: „Uboden sam u srce“, pao je i samo jednom uzdahnuo – ispričao je Džamalija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79