Svjedoci na sudu tvrdili da ih je šamarala policija

Okružni sud u Banjoj Luci

U Okružnom sudu u Banjaluci svjedok Danijel Prpoš je naveo da je maltretiran u policiji, odnosno da je dobio šamar i prisiljen da kaže kako mu je Tendžerić davao drogu da uživa.

Dvojica svjedoka Tužilaštva tvrde da su od policije dobili po šamar kako bi dali izjavu protiv Strahinje Tendžerića (31) iz Gradiške, koji je optužen da je prodavao drogu i drugima davao da je uživaju.

U Okružnom sudu u Banjaluci svjedok Danijel Prpoš je naveo da je maltretiran u policiji, odnosno da je dobio šamar i prisiljen da kaže kako mu je Tendžerić davao drogu da uživa.

“Zajedno sa optuženim jesam konzumirao drogu, ali to su drugi donosili. Tendžerić je nikada nije donosio”, rekao je Prpoš. I svjedok David Galić je priznao da je sa optuženim Tendžerićem konzumirao narkotike, ali je istakao da od njega nikada nije kupio drogu. Tužilac Dalibor Vrećo mu je pročitao izjavu u kojoj je rekao da je od Tendžerića za 10 KM kupio marihuanu koju su potom zajedno ispušili. Galić je, međutim, kazao da to nije tačno i da je u policiji psihički i fizički maltretiran.

“Rekao sam da smo zajedno pušili marihuanu i da je vrijednost toga 10 KM. Nisam rekao da sam kupio drogu od njega”, kazao je Galić, te dodao da je u policiji dobio šamar.

Oba svjedoka izjavila su da policijsko maltretiranje nisu prijavili nikome jer su se bojali da bi imali problema i da ne bi ništa postigli. Tužilac Vrećo kazao je da su svjedoci očigledno promijenili iskaze u namjeri da pomognu optuženom i da je tačno ono što su ranije govorili u istrazi.

Tendžerića optužnica tereti da je prodavao narkotike u Gradišci. Tendžerićev branilac, advokat Aleksandar Jokić, istakao je da je optužnica nejasna i netačna.

“Kaže se da je prodavao drogu od sredine 2018. pa do februara 2019. godine, a onda se dodaje da je samo jednom prodao drogu za 10 KM”, rekao je Jokić i dodao da se u ovom slučaju može raditi samo o prekršaju, a ne o krivičnom djelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79