Svjedok ispričao detalje filmske krađe skupocjenog automobila kod Sarajeva: “Za vozila tražili otkup ili ih rastavljali, prodavali putem PiK-a”

Svjedok ispričao detalje filmske krađe skupocjenog automobila kod Sarajeva: “Za vozila tražili otkup ili ih rastavljali, prodavali putem PiK-a”


Tokom bijega prošli su pored policijske patrole kod Krupačkih stijena, ali ih oni nisu ni pogledali

U nastavku suđenja optuženima u predmetu Volan, koji se terete za krađu najmanje 200 vozila, danas je u Sudu BiH saslušan svjedok kodnog imena B, koji je ispričao kako je sa nekolicinom optuženih ukrao 21 vozilo.

Odmah nakon završenog ročišta, pred Sudom BiH, nekoliko optuženih je lišeno slobode. Kako nam je rečeno, privedeni će biti privedeni u MUP KS i saslušani. Za sada nije poznato za šta se terete.

Tokom suđenja, svjedok B je naveo da je u krađe vozila išao sa Sretom i Miroslavom Pajićem, Davorom Ninkovićem, Enisom Mandalom, Dinom Smailovićem, Senadom Kečom, svjedokom kodnog imena A i Alenom Lojom.

Alat za krađu “običnih” vozila su posjedovali svi, ali alat za krađu BMW-a samo Mandal. U akcije su uglavnom išla po 2-3 čovjeka, pronašli bi vozilo, otvarali ga, upalili ili odgurali do najbliže iznajmljene garaže ili parkinga gdje su ga krili nekoliko dana.

Potom su za vozila tražili otkup ili ih rastavljali, prodavali putem OLX.ba, ili dalje u Zvornik ili Bijeljinu. Na nekim autima su prekucavali broj šasije i prodavali ih osobama koji su ih prevodili na svoje ime i regularno registrovali.

Da od krađe nisu bili pošteđeni ni članovi njihove familije svjedok B je naveo događaj kad su u Rakovici ukrali Golf 4, vlasništvo daidže od Dine Smailovića, koje je on od njih kasnije otkupio.
image

Najinteresanija akcija bila im je kada su u Istočnoj Ilidži ugledali BMW, koji su pratili do nekog restorana gdje je došao stariji bračni par.

Kad su izašli iz restorana te krenuli ka Krupačkim stijenama, svjedok B, Miroslav Pajić i Enis Mandal su ih pratili u svom vozilu i prepriječili im put.

Postavili su na njihovo vozilo ukradeno rotaciono svijetlo i predstavili se kao policajci. Svjedok je ispričao da su Pajić i Mandal navukli kape fantomke uzeli pištolje i i stariji bračni par istjerali iz vozila.

Potom su s ukradenim BMW-om pobjegli ka Hrasnici, pa preko Stojčevca u Vojkoviće, da bi ga na kraju dovezli na parking kod Merkatora na Ilidži.

Tokom bijega prošli su pored policijske patrole kod Krupačkih stijena, ali ih oni nisu ni pogledali. Na kraju, ukradeni BMW je prodat u Ljubuški. Tablice sa BMW-a Pajić je skinuo i bacio na putu za Pale, kako bi zavarao trag policiji.

Nastavak suđenja je 16. decembra piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija