Svjedok pucnjave na Kosovu: Prizor je bio jeziv, sve se desilo u nekoliko trenutaka

Svjedok zločina koji se dogodio sinoć u selu Glođani kod Dečana, koji je bio u autobusu u trenutku napada u kome je ubijeno troje ljudi, ispričao je da se sve dogodilo u nekoliko trenutaka i da je prizor bio jeziv, prenosi Gazeta express.

– Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela je da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo – rekao je čovjek koji je sjedio na prvom sjedištu autobusa.

Direktor policije Samedin Mehmetaj za medije je ranije govorio o jezivom zločinu koji je potresao cijelu državu, prenosi Gazeta Express.

Kazao je da trenutno postoje dva-tri traga na kojima se radi na otkrivanju počinitelja zločina.

– Sve relevantne jedinice su ovdje. Trenutno imamo dva-tri traga na kojima radimo. Nažalost, ne možemo dati detalje jer je sve u početnoj fazi – rekao je Mehmeti.

Srbijanski mediji: Poznat motiv napada na Kosovu u kojem su izrešetani putnici autobusa

Podsjetimo, u pucnjavi je poginulo dvoje učenika i vozač autobusa, dok su povrijeđene dvije osobe.

Međutim, zamjenik komandanta kosovske policije u Peći Veton Elšani je rekao da nema razloga vjerovati u to da je riječ o teorističkom aktu, a pretpostavlja da je krivac jedna osoba.

Profesorica Merita Cula je za Gazeta Express, kroz suze i drhteći opisala svoju učenicu koja je sinoć ubijena u Glođanu.

Ona je za 17-godišnjakinju rekla da je odlična učenica, a naglasila je kako nisu mogli povjerovati u to što se dogodilo kada su pročitali u vijestima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79