Svjedok s KCUS-a izjavio da Josip Barić nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap

U Sudu BiH danas je održana ročište za produženje pritvora Josipu Bariću, policajcu MUP-a KS koji je uhapšen zbog ometanja istrage u slučaju ubistva Dženana Memića.

Tužilac Tužilaštva BiH Ćazim Hasanapashić je iznio razloge zbog kojih smatra da treba produžiti pritvor radi efikasnog i neometanog nastavka istrage koja se provodi o stradanju Dženana Memića u februaru 2016. godine, piše Avaz.

Kako je kazao tužilac Hasanspahić, iz iskaza dodatnog saslušanja svjedoka, da se zaključiti da je Barić počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Citirao je svjedoka A. A. a riječ je o osobi koja je zaposlena u Kliničkom centru Sarajevo, i koja je izjavila da policajac Josip Barić od Alise Mutap nije izuzeo krvavi džemper te da je tu noć Alisa Mutap otpuštena kući jer je utvrđeno da je imala lakše tjelesne povrede a sa sobom je odnijela krvavi džemper.

Odbrana se usprotivila zahtjevu za produženje pritvora.

Uskoro opširnije…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79