Svjedok tragedije na Čengić Vili: Počela je vriska i galama, nismo mogli izaći iz zgrade

Stanari zgrade u Gradačačkoj ulici, sarajevsko naselje Čengić-Vila, u kojoj je sinoć poginula žena, još uvijek su u šoku.

Policija i dalje obezbjeđuje stan u prizemlju zgrade gdje je izbio požar i niko osim stanara ne može da se približi mjestu nesreće.

Jedan od stanara je za portal „Avaz“ ispričao šta se dogodilo.

– Bio sam u stanu i osjetio smrad nečeg kao što je gorenja kablova. Pomislio sam da je nešto kod mene, a kad sam pogledao kroz prozor od dima se ništa nije vidjelo. Počela je vriska, galama, te da se izlazi iz zgrade. Pokušao sam da izađem, ali me dim onemogućio u tome. Postavio sam mokru deku i otvorio prozore na drugoj strani da uđe svježi zrak. U međuvremenu su došli vatrogasci i nije bilo potrebe da napuštam stan.

Stanar kaže da eksplozija nije prethodila požaru.

– Vatrogasci su vrlo brzo intervenisali i lokalizirali požar. Nekoliko puta su kucali na vrata i vatrogasci i policija, te pitali da li je sa nama sve u redu – zaključio je potreseni stanar.

 

  Sivro opisao jučerašnji incident: Profesorica u sarajevsku školu došla pijana, reagovala policija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79