Svjedok tragedije na Uni: Niko nam nije pomogao

Migrantu koji je jučer nestao u Uni na teritoriji Cazina, prema riječima člana porodice utopljenog, niko nije pomogao prilikom nesretnog slučaja, osim nekoliko prisutnih iz kampa u kome su smješteni.

Majvant Fejzi, rodom iz Afganistana, svjedočio je jučerašnjem nesretnom slučaju, a utopljeni muškarac je Hamid Nuri i bio je oženjen za njegovu sestru.

U rijeci Uni utopio se 29-godišnjak

“Juče u 14 sati je došao sa svoje dvoje djece na plivanje, a mi smo otišli do prodavnice da kupimo nešto. Kad smo došli, dozivao je u pomoć. Ušao sam u vodu, ali ga nisam mogao pronaći”, rekao je za N1 Fejzi.

“Niko nam nije pomogao. Tek oko 17, 18 sati došla je policija. Nekoliko ljudi iz kampa je bilo tu i pokušalo pomoći”, dodao je.

Podsjetimo, Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK je ranije za N1 rekao kako je državljanin Afganistana jučer nestao u rijeci Uni te da su ronioci na terenu i tragaju za njim.

Nesretni slučaj se dogodio u blizini hotela Sedra u Cazinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments