Svjedok tragedije u kojoj je preminula 16-godišnja Ajiša: “Vozio sam kao da sutra ne postoji! Prolazio kroz crveno, vozio po trotoaru. Stigli smo za 2 min..”

Ajiša Brajlović preminula je u 16-tog godini života uzrokovale zapetljaj crijeva.

Ova mlada djevojčica preminula je u automobilu do Hitne pomoći. Ajiša je preminula 4.2.2021. godine, a obrukcija i saznanje o uzroku smrti čekala se do 10.2.2021.

Potresnu ispovijest ispričao je za naš portal Danijel Džafić koji je pokušao spasiti djevojčicu.

Oko 19:15 me zove plače i kaže Ajiša nije nikako dobro. Možeš li da je vozimo u Hitnu. Ja se spremim, pođemo ja i moja trudna žena u 8. mjesec. Dolazimo u Buća Potok po njih dvije. One stoje na cesti, ulaze u auto. Sjedaju mala iza mene a majka iza moje žene. Dolazimo do dna Buća Potoka, do ulice Drinska. Ajiša samo gubi svijest. Moja žena dodaje vodu, majka vrišti, pokušava joj dat vještačko disanje. Počinje da se gubi skorz i na raskrsnici kod FDS prestaje davati znakove života. Vozio sam kao da sutra ne postoji. Prolazio kroz crveno, vozio po trotoaru. Stigli smo za 2 min u Hitnu pomoć i samo su viknuli “Reanimacija!”

I za sekundu ih se stvorilo deset doktora. Pokušavali su je reanimirati pola sata ali nažalost nisu uspjeli. Poslije smo čekali 4,5 sati da se obavi uviđaj da dođe tužitelj. Nismo se smjeli udaljavati sa mjesta događaja. Slikali su mi automobili, uzeli izjave od nas. MUP Novo Sarajevo radilo je uviđaj. Žao mi je male Ajiše. Žao mi je njene majke Sabine. Ona je borac. Sve je na njenim leđima bilo.” – ispričao je Danijel Džafić za portal Crna-Hronika.

Dženaza namaz će se obaviti u petak (12.2.2021) na mezarju Kovači – Hrasnica.

Sarajevo: Preminula djevojčica (16) na putu do Hitne pomoći

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79