Svjedok utapanja muškaraca u Bijeljini: Čuo sam ih kako zovu upomoć, samo su nestali…

Bijeljinski ronioci neumorno tragaju za tijelima utopljenika Ljube Mićića (56) i Cvike Simića (56) iz semberskog sela Gradac, koji su jučer, pod još nerazjašnjenim okolnostima, potonuli zajedno s čamcem u Savu.

Kako javlja Avaz s lica mjesta, potragu posmatraju članovi porodice, koji su u šoku. Niko ne progovara ni riječ…

Rajo Knežević, ribolovac koji je sa obale posmatrao dramatično potonuče čamca i posljednje trenutke Simića i Mićića, kaže da još ne vjeruje da ih nema.

– Dva puta sam čuo poziv za pomoć. Bili su 200 do 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku čamac je počeo da se vrti u krug. Okrenuo se tri do četiri puta i potonuo. Kao da je penta čamca prevagnula i povukla jednu stranu čamca u dubinu. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo – kaže Knežević.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je u rodbinskim vezama sa nestalim Ljubom Mićićem, kaže da ronioci pretražuju kompletan tok Save, sve do Rače.

– Obojica utopljenika su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sam bio u familijarnim, rodbinskim vezama. Ljubo mi je bio bliži rođak. Koristili su manji čamac, sa velikom pentom. Ne znamo kako se sve to desilo – kazao je, između ostalog Mićo Mićić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79