Svjedok za medije o likvidaciji Fatona Hajrizija: Trčao je pognut uz njivu…

Svjedok za medije o likvidaciji Fatona Hajrizija: Trčao je pognut uz njivu…


Faton Hajrizi, albanski državljanin za kojim se tragalo zbog likvidacije policajca Nikole Krsmanovića i ranjavanja njegovog kolege Vjekoslava Ilića, likvidiran je jučer u Loznici.

Njega su likvidirali službenici MUP Srbije, koji su ga nešto prije toga, locirali u napuštenoj fabrici u kojoj se krio, a svjedok Miodrag Kojić za Nova.rs je prepričao kako je izgledala policijska akcija u kojoj je osumnjičeni Albanac likvidiran.

Osumnjičeni za ubistvo policajca je ubijen skoro pa ispred kuće sagovornika portala Nova.rs. On kaže da je akcija bila dramatična, ali da su, na sreću, policajci uspjeli da savladaju napadača.

“Vidio sam ga na kaldrmi, čuli su se pucnji, otprilike njih 15-ak. Potom sam vidio kako Albanac pognut trči uz njivu, za njim su išli policajci. Ponovo su se čuli pucnji i tada sam, sa terase, vidio kada je pao. Policajci nisu bili sigurni da li je pao ili je pogođen, ja sam im viknuo: “To je to, gotov je!”, kaže za Nova.rs Miodrag, u blizini čije kuće je likvidiran Faton Hajrizi.

“Ponovo sam pogledao pošto je visoka trava, vidio sam ne mrda”, kaže ovaj čovjek.

Prema dosadašnjim informacijama, Hajrizi je pružao otpor i pucao na policajce koji su ga opkolini u napuštenoj fabrici kod Loznice.

Novi detalji likvidacije: Faton Hajrizi je ispalio rafal na policajce, oni mu uzvratili



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija