Svjedok: Žena je vikala „Ubiše mi sina“

Saslušanjem svjedoka danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno suđenje ocu i sinu Suvadu i Enesu Bašaliću, optuženima za ubistvo komšije Azema Ćesira 17. avgusta prošle godine u Sarajevu.

Prema navodima iz optužnice, nakon svađe Suvada i Azema, Enes Bašalić je Renaultom udario komšiju koji je zatučen lopatom.

Njihov komšija, penzioner Jusuf Salihbegović kritičnog dana čuo je kako ljudi u Milinkladskoj galame, nakon čega je vidio plavi Renault i čovjeka kako leži, piše Avaz.

– Auto je naprijed bio ulupljen, mrtvi je ležao ispred. Vidio sam da mu komšinica daje umjetno disanje. Oči mu se nisu mrdale, bio je mrtav – ispričao je Salihbegović.

Nakon što mu je predočena izjava iz istrage, svjedok je potvrdio da je vidio i lopatu kojom je neko zamahivao, ali nije vidio ko ju je držao.

Građevinski radnik Savo Radanović je u Milinkladskoj ulici tog dana izvodio radove na jednoj kući. On nije bio očevidac, ali je čuo galamu te ženu kako viče: „Joj, ubiše mi sina!“ Kasnije je čuo da su otac i sin ubili komšiju.

Suđenje se nastavlja 2. aprila, kada će biti pozvani svjedoci koji danas nisu došli te vještak medicinske struke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments