Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača ove godine u Hvratskoj

Svake dvije godine odvija se događaj na kojem se profesionalni vozači iz cijelog svijeta natječu u znanju, vozačkim vještinama, sigurnosti na cestama i tehnikama ekonomične vožnje, vožnje kamiona, autobusa i kombija kako bi bili okrunjeni svjetskim prvakom.

Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača UICR 2022. globalno je prepoznato kao vrhunski program natjecanja i sigurnosti u transportnoj industriji. Natjecatelji se sastoje od pobjednika u šest kategorija natjecanja iz 23 zemlje udruga i klubova vozača Nacionalnog prvenstva profesionalnih vozača.

Tijekom natjecanja NPDC i UICR PDWC svaki vozač ima priliku pokazati svoje vozačke vještine, znanje i profesionalnost kroz niz testova. Vozači prolaze pismeni ispit, provjeru prije vožnje i na kraju ono najvidljivije – provjeru vještina. Ova dvogodišnja natjecanja inspiriraju desetke tisuća vozača da rade bez nezgoda za pravo natjecanja.

UICR vjeruje da obučeni vozači imaju bolje mogućnosti u profesionalnom životu i značajno poboljšavaju opću sigurnost na cestama. Kako bi sudjelovao na Svjetskom prvenstvu profesionalnih vozača UICR-a, vozač se mora natjecati i kvalificirati na nacionalnom prvenstvu profesionalnih vozača svake zemlje članice UICR-a.

Spomenuti ćemo neke detalje prethodnih natjecanja, ukupno najviše medalja ima Njemačka (24), Najviše zlatnih medalja imaju Finci (11), Hrvatske “nema ni na mapi” dok zemlje iz regije imaju ukupno 4 medalje (Srbija 3 i Slovenija 1). Na prošlom natjecanju Srpski vozač Adzic Ivan završio je na drugom mjestu u kategoriji “PROFESSIONAL DRIVER WORLD CHAMPIONS”

Pridružite nam se na 32. Svjetskom prvenstvu profesionalnih vozača UICR-a od 08. do 11.9. u Zagrebu, Hrvatska – stoji u priopćenju UICR (Union Internationale des Chauffeurs Routiers).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79