Svoju djevojku izbo na smrt ispred zgrade, a sada tvrdi da se ničega ne sjeća

Posljednjih godinu dana, otkako sam u pritvoru, stalno razmišljam o tome šta sam uradio i kajem se. Sjećam se da sam Dušanku udarao pesnicama po glavi i ničega više. Ne znam kada sam izvadio nož. Sljedeće čega se sjećam je dolazak u sobu u hostelu.

Dejan Dabović (29), iz Herceg Novog, ovim riječima se u ponedjeljak obratio vijeću novosadskog Višeg suda, koji protiv njega vodi postupak zbog optužbe da je 26. decembra 2019. godine ubio svoju bivšu djevojku Dušanku Jocović (29). Na teret mu se stavlja da ju je nožem izbo ispred zgrade u Ulici Alekse Šantića 48, gdje je ova djevojka, takođe iz Herceg Novog, živjela.

Govoreći o njihovoj vezi, Dabović je tvrdio da su i on i Dušanka međusobno bili ljubomorni i da je zbog toga dolazilo do prepirki. Imao je, kako je rekao, potrebu da se vidi sa njom, i 25. decembra je otišao do njene zgrade, ali je nije pronašao. Sutradan su se, po njegovim riječima sreli kod Limanske pijace, prošetali su se i pričali o svojim životima.

– Ušli smo u radnju, kupila je vodu i nekoga je pokušala da pozove preko telefona i čuo sam kada je rekla da je Dejan Dabović sa njom i da joj prijeti nožem. To me je užasno pogodilo, krenuo sam da je zagrlim, a ona je vikala da se sklonim od nje. Odgurnula me je i pljunula i to me je razbjesnilo – rekao je on.
Otac preminuo od tuge

Dušankina majka Mirjana i rođena sestra Danijela, koja živi u Novom Sadu, u ponedjeljak su istakle da se pridružuju krivičnom gonjenju Dabovića. Navele su da im je teško zbog svega što se dogodilo, kao i da je Dušankin otac u međuvremenu od tuge za njom preminuo. One su ispričale i da se po Herceg Novom poslije ubistva pričalo kako je optuženi od kuće ponio nož kojim je izvršio ubistvo, jer nigdje nije mogao da nađe da kupi pištolj.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79