Svoju poštansku markicu u Turskoj je dobio i Šefik Džaferović! (FOTO)

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske uručilo je svim učesnicima Samita SEECP album s poštanskim markicama sa njihovim likom. Poštanske markice, odnosno albumi, štampani su, povodom 25 godina Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Prvi koji se time pohvalio bio je Milorad Dodik. Tačnije novinaska agencija SRNA predstavila je to kao ekskluzivni poklon samo Miloradu Dodiku. Tako se vijest ubrzo proširila bh. medijima, koji su neprovjeravanjem činjenica u vezi s ovom gestom turskih domaćina, naveli javnost na zaključak da je samo Dodiku ukazana velika čast.

Međutim, činjenice su potpuno drugačije. Poštanska markica je promotivnog karaktera, neće biti u opticaja u poštanskom prometu, a dobili su je svi učesnici Samita SEECP, uključujući i drugu dvojicu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković te ostale zvaničnike.

Tako je u jednom momentu promotivna poštanska markica sa Dodikovim likom postala glavna vijest kojom se zabavljala bh. javnost, a naki su čak i reagirali osuđujući Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske zbog “časti ukazane Dodiku”.

Ono što je zapravo vijest dana je to da je Dodik potpisao Deklaraciju kojom se učesnici Samita, tačnije zemlje regije, pozivaju i ohrabruju po pitanju euroatlanskih integracija, u članstvo u Evropsku uniju i NATO.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79