Tabaković svjedoči o najezdi glasača iz Srbije, Grujičić već proglasio pobjedu u Srebrenici

Aktuelni kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić kazao je da očekuje uvjerljivu pobjedu na lokalnim izborima u ovom gradu ustvrdivši da razlika između njega i protivkandidata Alije Tabakovića raste u korist Grujičića.

Podaci pokazuju da se povećava razlika – rekao je Grujičić.

Alija Tabaković, kandidat za načelnika Srebrenice, kazao je da se još ne može utvrditi ko vodi na izborima.

“Nema nekih posebnih statističkih podataka da se može kazati jel neko uspio ili nije. Izborni proces teče u skladu sa procedurama, doduše uz “najezdu” glasača iz Srbije. Možemo biti zadovoljni tim mirnim procesom. Pošta još uvijek nije sva stigla. Može biti problem dolazak glasača iz Srbije. To je srebrenički problem. Mi smo upozoravali da u ovom gradu koji ima 6.000 stanovnika, imamo 15 hiljada glasača što bi automatski trebalo značiti da Srebrenica ima 20.000 stanovnika. Vidjeli ste da je u Srebrenici svako deseto vozila imalo bh. registracije. Ljudi koji dođu ovdje izaberu vlast i vrate se živjeti u Srbiju – kazao je Tabaković za N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79