Table RS u FBiH uklonjene

Table “Welcome to Republica Srpska” i “Grad Istočno Sarajevo” koje su osvanule na teritoriji Federacije BiH u sarajevskom naselju Dobrinja, uklonjene su u poslijepodnevnim satima. Kako saznajemo od radnika benzinske pumpe u čijoj blizini su table bile, postavljene su zbog snimanja filma u bosansko-makedonskoj produkciji.

Podsjetimo, table su bile postavljene u blizini Tiol- TD pumpe koja se nalazi u ulici Želimira Vidovića Kelija.

“Bili smo iznenađeni kad su postavljane table, ali granice su samo u glavama ljudi”, izjavio je radnik Tiol-TD benzinske pumpe. piše N1.

Portparol MUP-a KS, Mirza Hadžiabdić, o tome za sada nema informacije.

Zanimljivo je da niko prethodno nije upoznao javnost o snimanju filma sa ‘rekvizitima’ koji u ovoj državi lako mogu izazvati negativne rekacije dijela građana, ma gde to bilo. Da li je to bilo potrebno?

U razgovoru sa radnicima obližnjih privrednih subjekata, saznali smo da je u ovom dijelu boravila filmska ekipa koja je table postavila na teritorij Federacije BiH zbog navodnog snimanja filma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79