“Taj je baš hrabar kad mlati slabije’

Nakon premlaćivanja djevojke, ministar, predsjednica, na sjednici Gradskog vijeća i svi ostali političari masovno komentiraju slučaj. Na društvenim mrežama u grupama se poziva na bojkot

Zbog Darka Daruvarca je poprilično ljudi, njih više od stotinu, izišlo na prosvjed zadarskim ulicama, što nije lako postići osim kad je sport u pitanju.

Zbog njegova puštanja iz pritvora u nedjeljno jutro došao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ispitivao slučaj sa šefovima DORH-a, općinskog i županijskog te s predsjednicima sudova na obje razine. Rekao je da će u novom Zakonu o kaznenom postupku smanjiti odvjetnička prava na izuzeće sudaca i delegacije sudova, odnosno suđenje u drugom gradu zbog straha od pristranosti. Slučaj Daruvarac zatresao je cijelu zemlju pa je i dio političara, uključujući predsjednicu i premijera, zauzeo stav o tome.

Zadar: Nastavljeno suÄ?enje Darku KovaÄ?eviÄ?u | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U Zadru nema čovjeka koji nije, makar u svojoj ekipi, komentirao brutalno premlaćivanje, a u srijedu se o Daruvarcu raspravljalo i na sjednici Gradskog vijeća.

SDP-ov vijećnik Antun Novoselović prozvao je gradonačelnika Dukića jer se nije sastalo “tijelo koje treba paziti na sigurnost građana” i zato što nije regirao na puštanje “psihopata i teškog nasilnika koji je brutalno pretukao sugrađanku”. Iako je jedan spontani skup bio neki dan, novi se organizira u srijedu. Došao je ministar Bošnjaković, a referirali su se premijer i predsjednica. Gradonačelnik Branko Dukić (HDZ) odgovorio je da je prosvjed bio opravdan (organizirao ga je Forum žena SDP-a, opa.a.) te da mu je drago što je ministar došao i raspravio to sa sudom, jer je očito da zakon treba mijenjati kako se ovako nešto nikad više ne bi ponovilo. Rekao je i da je Grad Zadar u stalnom kontaktu s obitelji žrtve.

– Kao otac tri kćeri, a i kao gradonačelnik, ne mogu skriti da su svi građani razočarani tim postupkom – odgovorio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Burno je bilo u kafiću Chill out, u kojemu je Daruvarac prebio djevojku. U utorak je sve bilo krcato školaraca, uglavnom muških uz tek nekoliko djevojaka. Daruvarac se spominjao za šankom, klinci su se snebivali što se pisalo da je tamo svečano dočekan nakon izlaska iz pritvora te se junačili što bi mu napravili da dođe. Ostali mladi gosti, koji su najvjerojatnije svratili nakon škole, bavili su se uglavnom svojim mobilnim aparatima. I nakon nemilog događaja ovoga lipnja bili smo u kafiću u kojem je i snimljen video brutalnog premlaćivanja. Tad smo slikali prazni kafić jer su baš svi gosti koji su se unutra našli pobjegli iz njega trčeći čim smo digli ekran mobitela u zrak. Vlasnicima kafića upućene su prijetnje grafitima, kao i Daruvarčevu odvjetniku Andreju Korljanu, a na društvenim se mrežama pojavljuju pozivi da se kafiću upućuju negativne recenzije na njihovim stranicama i u Googleu te im se tako uništi poslovanje.

– Vjerovali ili ne, ali u zadarskom zloglasnom kafiću Chill out puštaju videosnimke zlostavljanja, a prisutna ekipa plješće kad onaj mesnati zlikovac Darko udara djevojku u glavu. Žalosno je što mlade djevojke iz obližnje škole i dalje dolaze u taj krvavi kafić. Neka vrsta zadarskih sotonista se tamo okuplja. Ako se pitaš što možeš napraviti prema kafiću čiji je vlasnik/vlasnica skrivao zlostavljanje mlade zadarske djevojke, napiši im negativnu recenziju na jeziku koji poznaš. Daj im negativnu ocjenu na Googleu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79