Tako to ide u životu:  Ima 25 godina, radio je kao prodavač, a onda je dobio izbore pa kupio kuću i Passata

Tako to ide u životu: Ima 25 godina, radio je kao prodavač, a onda je dobio izbore pa kupio kuću i Passata


Martin Martić je mladi načelnik općine Preseka. Nedugo nakon izbora postao je suvlasnik kuće i kupio limuzinu. Pitali smo ga odakle mu novac

Martin Martić ima 25 godina i načelnik je Preseke, malene općine u Zagrebačkoj županiji. Izabran je na izborima prošle godine kao kandidat nezavisne liste Stjepana Kožića i od početka mandata mu je krenulo na financijskom planu.

Martić u svojoj aktualnoj imovinskoj kartici navodi da je prije stupanja na dužnost radio kao prodavač u tvrtki koja se bavi autodijelovima, a od nekretnina izdvaja kuću s okućnicom ukupne površine od 2118 kvadrata. Suvlasnik je, na njega glasi pola te nekretnine, a stekao ju je, navodi, kreditom. U imovinskoj stoji da mu kredit iznosi 70 tisuća kuna, a zadužio se prošle godine. U kartici piše još da vozi Mercedesa iz 2007. godine, vrijednog oko 10 tisuća eura.

Odakle novac?

Međutim, u zemljišnim knjigama piše da je kuća kojoj je suvlasnik kupljena tek prošle godine, nedugo nakon pobjede na izborima. Na njoj je upisan kredit od 50 tisuća eura. Također, doznali smo da Martić sad vozi Volkswagen Passat, osjetno mlađi od onog Mercedesa.

Odakle mu novac za sve to? Načelnička neto plaća iznosi 6923 kune (4.400 KM) i ima nešto manje od pet tisuća kuna štednje (1300KM). Nema velikog staža. Nema upisana druga primanja. Postavlja se pitanje i zašto mu u imovinskoj piše kredit od 70 tisuća kuna (18.000KM) a na kući je kredit od 50 tisuća eura. Što je s ostatkom novca? I je li istina da sad vozi novijeg Passata te s kojim novcem ga je kupio?

Što kaže načelnik?

Kontaktirali smo Martića koji nam je telefonski potvrdio da ima 25 godina. Na sljedeća pitanja odgovorio je mailom.

– Krajem ožujka ove godine kupio sam osobni automobil VW Passat, 2015. godište, vrijednosti 82.500 kuna. Kupljen je sredstvima prodaje prijašnjeg automobila (Mercedesa) te vlastitim sredstvima – tvrdi načelnik.

S druge strane, upućeni nam kažu da se realna cijena takvog automobila kreće između 14 i 18 tisuća eura, ovisno o stanju i opremi.

Što se tiče kuće kojoj je suvlasnik, kaže da je sudužnik na kreditu od 50 tisuća eura kojim je kupljena, ali on nije nositelj. U ranijem telefonskom razgovoru nam je kazao da je nositeljica njegova partnerica.

U imovinskoj kartici je naveden kredit koji sam ja osobno podigao te sam taj kredit u iznosu od 70.000 kuna u međuvremenu i otplatio – dodaje.

Naglasio je da je promjene u imovinskoj kartici oko Passata i kredita poslao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Očekuje objavu nove kartice piše 24Sata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija