Tako to radi predsjednik Naše Stranke: Predrag Kojović zbog pitanja o stanju u Našoj stranci uvrijedio novinarku

 

Predsjednik Naše stranke u ostavci Predrag Kojović uvrijedio je novinarku na press konferenciji nakon što mu je postavila objektivno i potpuno logično pitanje o dešavanjima unutar stranke, koja očito nisu idilična posljednjih sedmica.

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva Naše stranke donesena je odluka da Kojović ipak nastavi obavljati dužnost predsjednika do vanrednog stranačkog kongresa, koji je zakazan za septembar ove godine, iako je prošle sedmice podnio neopozivu ostavku.

Potom se Kojović odlučio kratko obratiti javnosti i saopćiti svoju novu odluku, a na novinarsko pitanje da li u Našoj stranci postoje određeni sukobi, zašto sjednici nije prisustvovala potpredsjednica Irma Baralija i da li je njegova ostavka pokazatelj trzavica unutar Naše stranke, Kojović je odgovorio:

“Ne. To je pokazatelj onoga što se događa u vašoj glavi”, rekao je Kojović novinarki Televizije N1 pa dodao kako je Irma Baralija u Mostaru i da je bila “prisutna” na sjednici putem Skypea.

“To je jedina prava stvar. Jedinstven stav Predsjedništva je da moja ostavka ne bude efektivna do septembra, kada ćemo izabrati novog predsjednika ili predsjednicu”, dodao je.

Nakon ovog odgovora Kojović je odmah napustio prostoriju ne ostavivši novinarima mogućnost za druga pitanja, koja se danima nameću zbog njegove iznenadne ostavke poslije komentara Irme Baralije na Facebooku o gradonačelnicima Sarajeva i Banje Luke te Kojovićevog izvinjenja SDP-u.

Očito je da unutrašnje trzavice u Našoj stranci itekako postoje, a da ih zvaničnici nevješto pokušavaju gurnuti pod tepih i tako sakriti od očiju javnosti piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79