Taksista na aerodromu u Sarajevu odbio voziti putnika sa štakama jer mu je vožnja bila prekratka

Redakciji portala Klix.ba obratio se čitatelj koji kaže da je, nakon slijetanja na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u nedjelju kasno navečer, doživio neugodno iskustvo prilikom pokušaja da uzme taksi sa taksi štanda na aerodromu.

Naime, čitatelj (identitet poznat redakciji portala Klix.ba) je tražio od taksiste da ga poveze od aerodroma do Čengić Vile u Sarajevu, što je udaljenost od nekih pet kilometara, zavisno od rute.

“Nakon što smo rekli gdje idemo taksista je odjednom kazao da nas ne može povesti jer mu se ne isplati ići na tako kratku relaciju i da se obratimo nekom drugom vozaču”, kaže čitatelj. A da stvar bude gora, čitatelj koji je tražio vožnju nosi gips i za kretanje mora koristiti štake.

Nakon što su prišli drugom vozaču on je rekao da će ih povesti do lokacije, ali za fiksnih 30 KM bez uključivanja taksimetra.

“Pristali smo jer nismo imali izbora, a kada smo stigli na odredište, tražili smo račun. On nam je dao prazan nota račun i rekao da sami napišemo iznos koji želimo, tvrdeći da je to praksa i da to svi rade”, ističe čitatelj.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo predsjednika Udruženja “Sarajevo taxi” Envera Suljagića.

“Svaki vozač je dužan prihvatiti svaku vožnju, bez obzira na udaljenost, ukoliko broj osoba ili prtljaga ne prelazi kapacitet vozila. Jedino kada nije dužan prihvatiti vožnju je ako primijeti da je mušterija pod utjecajem alkohola ili droga”, navodi Suljagić ističući da je mandatorno da se prilikom vožnje uključi taksimetar i da nema dogovaranja “fiksne cijene”.

Dodao je da svako ko misli da ga je na bilo koji način oštetio vozač “Sarajevo taxija” treba doći kod njega da podnese prijavu.

“Ukoliko se utvrde bilo kakve neregularnosti, mi ćemo vozača pozvati na odgovornost, a oštećenom će biti vraćen puni iznos novca”, zaključuje Suljagić

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79