Regija BiH Taksistu izbola devet puta zbog 50 KM

Taksistu izbola devet puta zbog 50 KM

Kosovac je dobila 18 mjeseci iza rešetaka, jer je 2016. godine s tada maloljetnom A. M. na Čengić-Vili napala i opljačkala Milorada Simeunovića, zaposlenika “Lav” taksija.

U Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine održana je sjednica po žalbama Tužilaštva i odbrane na presudu Edmi Kosovac (23), koja je u decembru 2017. godine u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđena na 18 mjeseci zatvora zbog brutalnog napada na taksistu Milorada Simeunovića (56).

Previo rane

Kosovac je bila optužena da je zajedno s tada maloljetnom A. M. 18. jula 2016. godine u sarajevskom naselju Čengić-Vila napala i opljačkala Simeunovića, zaposlenika “Lav” taksija.

Djevojke su u ulici Ferde Hauptmana u Novom Sarajevu tu noć fizički napale taksistu, udarajući ga oštrim predmetom, pri čemu su mu oduzele mobitel i 50 do 60 KM.

Udarile ga palicom

Mladić Muhamed Kunovac spasio je život taksisti Miloradu, koji je krvav dozivao pomoć. Kunovac, inače medicinski tehničar, izletio je iz svog stana i polio ga vodom po vratu te mu previo rane na nogama.

Za nekoliko minuta na mjesto događaja stigle su policija i ekipa Hitne pomoći. S obzirom na to da se radilo o teškim povredama, Simeunović je bio hospitaliziran u Klinici za torakalnu hirurgiju.  Djevojke su Simeunovića prvo udarile palicom, a potom ga je djevojka koja je sjedila pozadi izbola devet puta po grudima i nogama prenosi Avaz.

Pojačane kontrole ugostitelja u BiH: Od 15. maja kontrola i PDV prijava

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM