Talačka kriza i pobuna u KPZ Foča: Policija s dugim cijevima, helikopteri nadlijeću grad

Policija s dugim cijevima u blizini KPZ Foča i helikopteri koji nadlijeću grad uznemirili su jutros građane Foče koji su počeli nagađati o tome šta se dešava iza zidina KPZ-a. Međutim, radi se zapravo o velikoj vježbi policije ovog entiteta.

Rano jutros, počeo je prvi dio velike taktičko-pokazne vježbe MUP-a Republike Srpske, koji će trajati do 12.00 sati. U prvom dijelu vježbe simulira se talačka kriza u objektu Akva parka “Ušće”.

U vježbi učestvuju pripadnici Centra za obuku, Policijske uprave Foča, Specijalne antiterorističke jedinice sa gliserima, jedinice žandarmerije Foča, Trebinje i Istočno Sarajevo, Interventna jedinica Sudske policije, Pregovarački tim MUP-a Republike Srpske, Helikopterski servis RS, Teritorijalna vatrogasna jedinica i Služba hitne pomoći Foča, javlja ATV.

U drugom dijelu vježbe, koji će u krugu KPZ-a Foča početi u 12.30, učesnicima će se pridružiti i Јedinica policije i službe obezbjeđenja KPZ-a Foča i Posebna jedinica policije KPZ-a Banja Luka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79