Tanović se pohvalio, građani ga kritizirali: “Želite nas obavijestiti kako zalijevate cvijeće?”

 

Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, na Facebooku se pohvalio kako službe u ovoj lokalnoj zajednici ne odmaraju, priloživši videosnimak na kojem se vidi kako vatrogasno vozilo čisti, odnosno zalijeva zelenilo na kružnom toku u Hrasnom.

“Službe u Općine Novo Sarajevo ne odmaraju. Trebat će nam mnogo vremena da postignemo velike promjene, ali se krećemo ka tome iz dana u dan. Hvala momcima koji svoje slobodno vrijeme provode na ovaj način, zajednica i Općina Novo Sarajevo će, vjerujem, prepoznati vaš rad i zalaganje”, naveo je Tanović.

Na taj način on je nastavio ustaljenu praksu sarajevskih lokalnih vlasti da poslove koji spadaju u svakodnevni opis rada komunalnih službi predstavljaju kao “velike zahvate” kojim se redovno pohvale na društvenim mrežama ili saopćenjima.

Da su građani siti populističkih poteza i da očekuju konkretnije rezultate od nove vlasti, pokazuju i komentari na Tanovećev post.

“Ovo su krajnje populističke objave. Želite nas obavijestiti kako zalijevate cvijeće i čistite ulicu!? To treba da bude rutina, a ne dostignuće. Novo Sarajevo nije samo Vilsonovo i Hrasno. Ruglo ste napravili od općine zbog neodržavanja”, stoji u jednom od komenatara.

I u drugom zamjeraju zbog ovog, očito neuspješnog, pokušaja samopohvale.

“Hvalite se zalijevanjem cvijeća, pa meni je to smiješno. Razočarali ste me, načelniče. Žao mi je što su moja četiri člana dala glas vama. Pred izbore su vam bila puna usta građana, a poslije, niste se udostojili da odgovorite ni na mail koji smo nekoliko puta poslali, da ne pričam dalje”, navodi se u drugom komentaru.

I u drugim komentarima građani su negodovali zbog nepokošene trave, neasfaltirane ulice, nepostojanja prijevoza i sl piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79