Tarik Hadžibegović (35) uzeo mito od 6.000 KM i dvije kutije “Nutelle”

Stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, Tarik Hadžibegović (35), lišen je slobode juče nakon što je uzeo mito od skoro 6.000 maraka.

Policijska akcija u Banjalučkom tužilaštvu: Uhapšen Tarik Hadžibegović zbog uzimanja mita

Izvor Srpskainfo otkriva da je on uhapšen prilikom uzimanja mita, ali da su i inspektori ostali u čudu kada su saznali šta je sve tražio od osobe kojoj je obećao posredovati u predmetu.

Srpskainfo saznaje, da je između ostalog, Hadžibegović tražio i dvije tegle eurokrema!
Trgovina uticajem

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske su rekli da je on osumnjičen da je počinio krivično djelo primanje mita i trgovina uticajem.

– T. H. iz Bugojna uhapšen je zbog sumnje da je kao stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka primio mito. Navedene aktivnosti su preduzete u saradnji i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privednog kriminala – rekla je portparol MUP Srpske, Mirna Miljanović.

Dodaje da su u okviru ovih aktivnosti obavljeni pretresi na lokacijama koje koristi osumnjičeni u Banjaluci.

Izvor Srpskainfo uključen u ovu istragu ispričao je kako je tekla istraga i hapšenje osumnjičenog Hadžibegovića.

– On je osumnjičen da je od oštećenog u predmetu istrage koju vodi Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, zahtijevao i primio novac, kao nagradu za preduzimanje procesnih radnji u toj istrazi. On je u toj istrazi postupao kao stručni saradnik tužioca, ali su te radnje morali preduzeti – ističe naš sagovornik.
“Nagrada” za pomoć

Izvor Srpskainfo pojašnjava da se radi o slučaju koji se vodi po međunarodnoj pomoći Austrije, ali i da oštećeni živi u toj državi.

– Osumnjičeni Hadžibegović je znao sve te detalje i stupio je u kontakt sa oštećenim. On je tvrdio da će mu pomoći, ali da za to mora dobiti i on nagradu. Od oštećenog je zatim zatražio da mu da 3.000 evra, ali i dvije tegle „nutele“, koje moraju biti kupljene u Austriji – kaže pomenuti izvor.

Detalji akcije u kojoj je pao Tarik Hadžibegović: “Osim novca, od stranke je ”poručio” i dvije tegle ”Nutele”, austrijske proizvodnje”

Navodi da je o svemu obaviještene policija i da je dogovorena primopredaja.

– Njih dvojica su se našla juče i oštećeni je predao 3.000 evra, ali i dvije tegle „nutele“. Nakon što je Hadžibegović uzeo mito, nije stigao da se zasladi. Policija je bila u blizini i sve to pratila. Nakon što je preuzeo „paket“, policija ga je opkolila i uhapsila – dodaje izvor Srpskainfo.

Zatim su uslijedili pretresi i u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Hadžibegović je bio zaposlen stručni saradnik kod zamjenika glavnog tužioca Seada Žerića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79