Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH

Godišnji nacionalni plan (ANP) više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH jer o njemu nije moguće razgovarati. Kazao je to na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, odgovarajući na pitanja zastupnika.

To je obrazložio činjenicom da je Vijeće ministara donijelo zaključak da se na Vijeću ministara ne razmatraju dokumenti za koje se predlagač nije izjasnio. ANP je dokument o kojem u Vijeće ministara nije stiglo izjašnjenje predlagača.

– Dokument ANP je jedan od onih 450 aktivnih predmeta koje sam našao u Vijeću ministara. Svi ti dokumenti vraćeni su predlagačima. Dio je povučen, dio zadržan u Vijeću ministara. Predlagač se o ANP-u nije izjasnio. Svi predmeti o kojima se predlagači nisu izjasnili su povučeni, pa tako i taj dokument. ANP ne postoji u Vijeću ministara i o njemu nije moguće razgovarati – rekao je Tegeltija.

Zastupnici će danas, inače, razmatrati čak 41 tačku dnevnog reda, među kojima su brojni izvještaji i informacije o radu državnih institucija.

Tako će Predstavnički dom raspravljati o godišnjem izvještaju iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja BiH, o izvještaju o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79