Tegeltija: Da li mogu fizički i dalje da budem prisutan u Sarajevu, očigledno je da sam legitimna meta

Nakon što je, gostujući u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića naveo da su sporni snimci na kojima se navodno čuje njegov glas montaža i da je pod stalnom prismotrom i napadima obavještajnih struktura, Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija danas je na svom Facebook profilu otišao korak dalje te tvrdi da mu je čak i fizička sigurnost ugrožena.

“S obzirom da je obavljanje moje dužnosti predsjednika VSTS sa sjedištem u Sarajevu, izloženo izuzetno snažnom protivustavnom i protivzakonitom političko-obavještajnom i paraobavještajnom ugrožavanju mog fizičkog i ličnog i profesionalnog integriteta, sa ciljem moje eliminacije sa mjesta predsjednika VSTS, a koje, iako je potpuno neustavno i nezakonito, nailazi na odobravanje jednog dijela javnosti, medija,pa i dijela međunarodne zajednice i OHR -a , pred mene se danas, nažalost, postavlja jedno osnovno pitanje ?

Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, FIZIČKI , dalje da budem prisutan u Sarajevu ili Federaciji BIH uopšte. Očigledno je da sam tamo apsolutno dozvoljena i legitimna meta svake moguće nezakonitosti uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života.

Postalo je posve jasno, kada sam u Sarajevu ili FBIH svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost u mom slučaju postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan”, napisao je Tegeltija.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79