Tegeltija i Marković otvorili granični prijelaz između Bileće i Nikšića

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, svečano su otvorili zajednički granični prijelaz “Vraćenovići” između BiH i Crne Gore.

Prijelaz se nalazi na putu između Bileće i Nikšića. Radovi su koštali više od dva i po miliona eura, navodi RSE.

Zoran Tegeltija izjavio je da je otvaranje graničnog prijelaza “Vraćenovići” jedan u nizu uspješno realiziranih projekata BiH i Crne Gore sa Evropskom unijom.

– BiH je opredijeljenja za unapređenje infrastrukture prema Crnoj Gori i gradit ćemo puteve koji su veoma skupi sa stanovništa naših projekata, ali u okviru projekta EU gradit ćemo put od Foče do Šćepan Polja, uključujući most koji predstavlja zajedničku graničnu liniju. Sa ovog mjesta sada obećavam da ćemo to započeti u narednoj 2021. godini – rekao je Tegeltija.Na prijelazu, od danas zajednički rade pripadnici graničnih službi Bosne i Hercegovine i Crne Gore, i to po principu jednog zaustavljanja. Time bi trebao biti pojednostavljen prelazak granice između dvije zemlje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79