Tegeltija o novom snimku: Tu nema ništa sporno, to je smiješan pokušaj manipulacije

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, za kojeg pojedini mediji pišu da je obećao bivšoj članici VSTS-a Milijani Buhi da će njenu sestru imenovati za sudiju, ocjenjuje da je u pitanju smiješan pokušaj manipulacije, te da je u ovom slučaju sve čisto kao suza.

Naime, portal istraga.ba objavio je tonski snimak za kojeg tvrdi da se na njemu čuje Tegeltija, odnosno njegov telefonski razgovor sa Buhom, koja je, kako se navodi, insistirala da njena sestra Sanja Čagar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci.

(VIDEO) Poslušajte kako Tegeltija obećava posao u pravosuđu za sestru članice VSTV-a

“U nekom drugom sudu se puno lakše ulazi. Razmisli malo. Hoćeš li sad sebe da ugroziš? Je l’ me razumiješ? Vidi jednu stvar, ako Sanja konkuriše za Sud u Banjaluci gdje je konkurencija ogromna, svi će znati da je ona tvoja sestra, je li tako? I to će sasvim sigurno otići u medije. I šta će se, onda, desiti? Ti član Savjeta. Tražiće da daš ostavku”, riječi su Tegeltije, tvrdi portal istraga.ba.

Tegeltija je rekao je da su sadržaji koji su se pojavili u medijima čista konstrukcija i smiješan pokušaj manipulacije.

On je, u izjavi za agenciju Srna, naveo da jedino može da potvrdi da je prije godinu ili dvije Buha sa njim razgovarala o pitanju njenog sukoba interesa u slučaju konkurisanja njene sestre Sanje Čegar, što je, kako kaže, sasvim normalno.

“Mogu potvrditi da sam joj odgovorio da bi u toj situaciji to predstavljalo sukob interesa. Kao što se može vidjeti, ponavljam, nakon godinu ili dvije od tih razgovora, Sanja Čegar je još stručni saradnik na Okružnom sudu Banjaluka, gdje je bila i kada su ti razgovori vođeni”, rekao je Tegeltija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79