Tegeltija poručio Escobaru: Ukidanje Inzkovog zakona je uslov za normalan rad

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

Tema je bila aktuelna politička i ekonomska situacija u BiH i regionu.

Ovom prilikom Tegeltija je istakao opredijeljenost institucija u BiH za evropski put, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ukazao na potrebu unutrašnjeg dijaloga i dogovora političkih predstavnika u BiH te naglasio da bi se ukidanjem nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika stvorila pretpostavka za normalno funkcionisanje svih institucija, istaknuvši da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinose rješavanju aktuelne situacije u BiH.

Sagovornici su tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson, razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79