Tegeltija: Treba braniti svoju imovinu – Ona je naša i samo naša, nastavljamo borbu!

Odluku Ustavnog suda BiH koji je van snage stavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske Tegeltija je označio kao nastavak nakaradne prakse Ustavnog suda

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), u prokomentarisao je za RTRS odluku Ustavnog suda BiH koji je van snage stavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

On je, naime, kazao da je Ustavni sud BiH “nastavio nakaradnu praksu”:

– BiH je sastavljena od entiteta. Treba braniti svoju imovinu, odnosno samo implementirati ono što piše u Dejtonskom sporazumu. Ustavni sud BiH ne donosi ovakve zakone, već Republika Srpska. Našu imovinu nećemo nikome dati, ona je naša i samo naša, naglasio je Tegeltija. Dodao je i kako su se izborili za nju…

Nastavljamo borbu, poručio je Tegeltija te kazao kako je siguran da je Republika Srpska spremna da se odbrani, te da će “ovakvih napada na njen integritet sigurno biti još”.

On se dotakao i djelovanja opozicionih političara na ovakvu odluku te naveo da opozicija otežava položaj Republike Srpske, “jer se dodvorava političkom Sarajevu u projektu uništavanja Srpske”.

Ustavni sud je, podsjećamo, odlučujući o zahtjevu šest delegata Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrdio da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za reguliranje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti Republike Srpske, jer je to nadležnost Bosne i Hercegovine. Ustavni sud je stavio sporni zakon van pravne snage.

Sud je ponovio svoj stav iz ranijih odluka o tome da je država pokušala da riješi to pitanje putem formiranja Komisije za državnu imovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79