Tehničar Hitne pomoći zbog protesta na posao dolazi u gumenim čizmama

Medicinski tehničar zagrebačke Hitne pomoći Natko Kulenović protestuje već mjesec dana tako što na posao dolazi u gumenim čizmama.

Naime, zaposleni u zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu već tri godine nisu dobili adekvatnu obuću koja im zakonski pripada svake godine, piše Dnevnik.hr.

Kulenović tamo radi već 22 godine, a rekao je da se trenutni problem zbog kojeg protestuje može povezati sa situacijom od prije 20-ak godina.

Moja tadašnja prva ravnateljica nam je podijelila crvene gumene čizme. Dobivali smo bonove ili novac koji smo mogli potrošiti u nekoj trgovini. Stalno sam govorio da to nema smisla jer mi nismo manekeni nego da to treba biti zaštitna obuća s certifikatom i koja je testirana – kaže.
Ali, jedne godine nisu dobili bonove.

Tada sam obukao čizme po čemu su me ljudi upamtili. Nakon toga smo brzo dobili bon – kaže.
Pojašnjava da dobivanje nove obuće ide putem javnog poziva.

Grad Zagreb je do promjene vlasti imao ured za objedinjenu javnu nabavu i preko kojega je sve išlo. Razumijem da su i poslodavcu ruke vezane procesom javne nabave, jedan natječaj uspije, drugi ne. Odjednom se pojavi čudnovati natječaj s čudnom cifrom i zato to sve traje dugo – kaže.

Kaže da čizme dolaze kao opomena da se stvari ubrzaju.

Naravno, dodaje Kulenović, nije samo poslodavac kriv, već javni pozivi.

Duboko sam uvjeren da je za vrijeme bivše gradske vlasti sve to išlo s čudnim provizijama -rekao je Kulenović za Dnevnik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79