Teniski savez BiH stao u odbranu Srbina: Pomagao je oboljele od koronavirusa, poruka iz Australije je štetna

Nakon svih dešavanja u vezi sa najboljim teniserom svijeta, oglasio se i Teniski savez BiH koji je pružio podršku teniseru iz Srbije u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi.

“Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, s obzirom da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem Grand Slam “Australian Open” turniru, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

S tim u vezi, Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine, izražavaju razočarenje nemilim događajima i situacijom u koju je doveden prvi reket svijeta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi niti jednom sportisti na svijetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posjetio Bosnu i Hercegovinu, te je svojim djelovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista svijeta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih teniserki i tenisera iz regije, a u periodu pandemije korona virusa COVID-19 obezbijedio je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva doznačio za liječenje oboljelih od korona virusa COVID-19, kupovinu respiratora, te je pomagao ugroženima ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima dokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez Bosne i Hercegovine smatra da je poruka koja je poslana iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo naglasiti da Teniski savez Bosne i Hercegovine i Davis Cup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru svjeta Novaku Đokoviću, njegovom timu i cjelokupnoj porodici, uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Također, želimo mu da i dalje niže uspjehe u tenisu, te da će iskušenje kroz koje je prošao biti samo dodatni motiv da bude još veći šampion, stoji u saopštenju TSBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79