Tenzije u “Četvorci”: Kandidat NiP-a Enes Kazić kaže da je izgubio načelničku poziciju zbog SDP-a

Kandidat SDA Hamdo Ejubović ponovo će biti načelnik Općine Hadžići. On je u izbornoj utrci pobijedio Enesa Kazića, kandidata Naroda i pravde, kojeg su podržale stranke “Četvorke”, odnosno koalicija koju, pored Naroda i pravde, čine još SDP, Naša stranka i NBL.

Kazić je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici kazao da je načelnik Općine Hadžići “izabran glasovima SDP-a”.

“Dragi moji sugrađani, analizom izbornih rezultata moram vas obavijestiti da je na ovim izborima Općinski načelnik izabran glasovima SDP-a, na što su posebno uticali Igor Stojanovic, predsjednik kantonalnog izbornog staba, i Dupovac Mirsad, nosilac liste SDP Hadžići ( jedan javno na društvenim mrežama, a drugi u gostovanju ma TVSA ), a sve zbog ličnih interesa te nepoštujući potpisani sporazum koalicije. Takodjer, u ovoj prevari učestvovala je i Općinska izborna komisija koja je dozvolila krađu na biračkim mjestima u Zoviku, Grivićima, Vrančićima i Mokrinama jer nije bilo uvjeta za glasanje. Upozoreni su pismeno od strane političkih subjekata, ali nisu smjeli to promjeniti, a zna se od koga.

Svaka pobjeda na nepravdi ne moze dati rezultate, a u to ce se građani uvjeriti u narednom periodu.

Ja se građanima jos jednom iskreno zahvaljujem i kad sve ovo sagledam možemo konstatovati da smo mi pobjednici što će vrijeme i pokazati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79