Teretni voz udario dječaka u Semizovcu, teško je povrijeđen

U vogošćanskom naselju Semizovac danas u 10.15 sati došlo je do nesreće u kojoj je teško povrijeđen maloljetni dječak.

– Zbog crvenog svjetla na semaforu, preko pružnog prijelaza kojim se iz Semizovca ulazi u Svrake, čekao sam da prođe teretni voz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine koji se iz pravca Sarajeva kretao prema Visokom – kaže Bakir Abaz, jedan od očevidaca nesreće.

Neposredno prije pružnog prijelaza iznenada je pred željezničku kompoziciju istrčalo maloljetno dijete koje je imalo namjeru preći preko pruge na otvorenom kolosjeku te je nesreća, jednostavno, bila neizbježna.

Mašinovođa nije mogao ništa učiniti da zaustavi kompoziciju. Dječak je ostao živ ali je zadobio teške povrede i najvjerovatnije će ostati bez jedne ruke.

Abaz: Čekao na semaforu


Na lice mjesta vrlo brzo su stigli pripadnici policijske stanice Vogošća i kola Hitne medicinske pomoći koji su unesrećnog dječaka odvukli u jednu od sarajevskih zdravstvenih ustanova.

Policijski uviđaj koji je u toku utvrdit će okolnosti koje su dovele do ove nesreće. Zbog ove nesreće, do okončanja uviđaja, u potpunosti je onemogućen prilaz vogošćanskom naselju Svrake.

Inače, više porodica romske nacionalnosti, neposredno uz prugu, pored ovog pružnog prijelaza stacionirali su svoje šatore. Njihova djeca često su na ovom prostoru prelazila preko pruge na otvorenom kolosjeku te je, svakodnevno, prijetila opasnost da dođe do slične tragedije.

Policija je ovim porodicama naložila da uklone svoje šatore što su oni i učinli piše Avaz


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79