Terorista iz Beča živio od državne pomoći

Islamski terorista Kujtim Fejzulaj, koji je svojim napadom u ponedeljak u centru Beča usmrtio četiri osobe, živio je od državne pomoći.

Opisala bečku noć užasa: U podrumu nas je bilo 50-ak, ostali smo do 2 sata ujutro

Pošto je prijevremeno otpušten iz pritvora, gdje je trebalo da “odleži” 22 mjeseca kazne izrečene zbog terorističkog udruživanja, dvadesetogodišnjak albanske nacionalnosti, koji je imao austrijski i makedonski pasoš, živio je na teret države Austrije.

On se, po izlasku iz zatvora, prijavio Servisu za zapošljavanje (AMS), koju mu je ponudio kurs za orijentaciju na tržištu rada, koji je i apsolvirao sredinom aprila. Na kursu, kako se ističe, bio je potpuno neupadljiv i niko nije primjetio njegovu radikalizaciju.

ISIL preuzeo odgovornost za napad u Beču, u Švicarskoj uhapšene dvije osobe

Od maja je dobijao socijalnu pomoć u visini od 917,35 eura i uz to živio je u jeftinom socijalnom stanu u 22. bečkom okrugu.

Niko od komšija ili osoba koje su sa njim bile na kursu nije primjetio da ima radikalne islamističke stavove, koje je iznosio, kako se sada ispostavilo u krugu svojih “prijatelja” pri jednoj džamiji u kojoj su se mnogi austrijski islamisti radikalizovali.

Radi se o džamiji koju su posećivali poznati islamisti kao što je Mohamed M., te i mladi austrijanac albanskog porekla Lorenc K. koji je osuđen na devet godina zatvora zbog planiranja terorističkog napada.

Palestinca Osamu i njegovu porodicu u Austriji nisu željeli u komšiluku, sada su ga odlikovali u Beču


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79