Terzić: Sutra ću biti saslušan u SIPA-i, nisam kriminalac

Adnan Terzić, aktuelni direktor JP Autoceste FBiH, kako nam je sam potvrdio, sutra će biti saslušan u SIPA-i i to u predmetu Nermina Aleševića kada je obnašao funkciju direktora GP Put Sarajevo.

“Nisam želio komentarisati Aleševića i aferu “Potkivanje” koja se veže za ovaj predmet, ali evo sada moram. U SIPA-i ću reći sve što znam. Nisam kriminalac i vrijeme je da se sve stavi na vidjelo – rekao je Terzić za Hayat.

Prema dokumentaciji iz Federalnog tužilaštva koja nam je dostavljena, Terzić je osumnjičeni u ovom predmetu.

Naime, sa ostalim akterima, kako je navedeno u dokumentu, udružili se radi činjena krivičnih djela protupravno pribavljanje nezakonite imovinske koristi te prevare u privrednom poslovanju.

Podsjećamo, Alešević je zbog ovog slučaja odnosno navodnih malverzacija sa nekretninama u Velikoj Kladuši, došao do Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH.

Naime, u videu koji je Alešević snimio Tegeltija je obećao da će predmet pogurati kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, Dalide Burzić pa je nakon toga nastala čuvena afera Potkivanje.

“Podignut je kredit u Bobar banci, a založena imovina Grupexa. Pare je uzeo GP Put čiji je tada direktor bio Terzić. Grupex ide u stečaj a tada je GP Put bio pred stečajem. Gdje je novac završio? – pita Alešević u razgovoru za naš portal.

Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje je odlukom Federalnog tužilaštva nadležno za ovaj slučaj kratko nam je kazala da je predmet u radu i da ne može komentarisati ništa što je u trenutnom postupanju.

Šta će Terzić istražiocima SIPA-e kazati saznat ćemo sutra nakon saslušanja koje je, kako saznajemo, zakazano u 12 sati u Istočnom Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79