Teška nesreća na M1.8 – Ormanica Gradačac: Direktan sudar tri kamiona

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Gradačac-Ormanica, kod mjesta Vučkovci.

Kako nam javljaju čitatelji portala Crna-Hronika nesreća se dogodila oko 13 sati u kojoj su učestvovala tri teretna vozila na kojima je pričinjena veća materijalna šteta.

Na sreću, vozači su prošli samo sa lakšim povredama. Policijski službenici MUP-a TK vrše uviđaj. Molimo vozače na strpljenje.

“Tri teretna motorna vozila su se sudarila u pokretu i na njima je pričinjena veća materijalna šteta, zbog koje pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac obavljaju uviđaj. Povrijeđenih osoba nije bilo”, precizirala je Sprečić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Stanje na cestama u BiH

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Šićki Brod-Lukavac, Travnik-Vitez, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79