Teška nesreća na M17: “Dvije osobe poginule, dvije teško povrijeđene”

Zbog teške saobraćajne nesreće u Lašvi na magistralnom putu M17 prema Zenici zatvorene su naplatne kućice Lašva na A1.

Čitatelji portala Crna-Hronika poručuju da su se formirale kilometarske gužve, a ko treba ići za Vitez da se isključi sa autoputa na izlazu prema Zenici piše Crna-Hronika.

U ovoj nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila u kojima su zarobljene dvije osobe. Na licu mjesta su policija, vatrogasci i pripadnici Hitne pomoći. Uskoro više informacija.

 

Ostale informacije iz saobraćaja u BiH:

Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu Srbljani-Bosanska Krupa.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prigođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Držite propisano rastojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Na pojedinim dionicama u višim predjelima u večernjim satima pada snijeg, ali se za sada ne zadržava na kolovozu.

Iako je zbog ovakvih vremenskih prilika smanjen obim radova, na dionicama sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno, a saobraćanje usporeno.

Izdvajamo magistralne puteve: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Bilješevo-Lašva, Semizovac-Olovo-Kladanj (na nekoliko lokacija) i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Duge su kolone vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79