Teška nesreća na M17: Poginuo vozač automobila Škoda Octavia

Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali autobus i putničko vozilo obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 kod mjesta Stara Nemila.

U toku je policijski uviđaj.

Nezvanično saznajemo da je poginuo muškarac u automobilu Škoda Octavia, dok je par osoba lakše povrijeđeno u autobusu.

Uskoro više informacija.

Pogledajte fotografije sa mjesta nesreće

Ostale informacije o saobraćaju u BiH

bog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se usporeno, preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj. Molimo vozače da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79