Teška situacija u Bijeljini: Umjesto da se smanjuje, broj Covid pacijenata raste

Broj pacijenata zaraženih koronavirusom sa teškom kliničkom slikom u Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini se ne smanjuje već raste, a građani nikako ne bi smjeli da na svoju ruku u terapiju uključuju kortikosteroide i antibiotike, upozorili su predstavnici zdravstvenih ustanova sa područja Bijeljine.

Pomoćnik direktora Bolnice Mikajlo Lazić rekao je da je epidemiološka situacija u regiji koju pokriva bijeljinska Bolnica trenutno u pogoršanju i da se očekuje da će nastaviti da se pogoršava.

– Trenutno u covid bolnicama imamo 77 bolesnika, 18 ih je na respiratoru i većina zahtijeva kiseoničku terapiju – rekao je Lazić, koji je i šef Covid bolnica u Bijeljini.

On je istakao da se očekivalo da će broj zaraženih biti smanjen, ali da nije tako, jer ima sve više prijema dnevno, čak i devet u danu, i svi su izrazito teški slučajevi.

Lazić je upozorio građane da ne upotrebljavaju kortikosteriode i antibiotike, jer oni od starta zaraze ne bi trebalo da se uključuju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79