Teške riječi između Bećarevića i Lemezana: “Iskorišten si od likova koji se skupljaju u restoranu ‘Piano’

I sa devet godina si znao čitati, ali ne znam jesi li znao rasuđivati, moj dečko. Sada te ta ista osobina krasi i, molim te, spremi se za sud jer što zaradiš u klupama, i van njih, ostavi na stranu, trebat će ti, VJERUJ! – poručuje Bečarević u svom reagiranju

Bukti okršaj između ministra komunalne privrede Kantona Sarajevo Almira Bečarevića i zastupnika u Skupštini KS Redže Lemezana… Na Lemezanov odgovor reagira ministar Bečarević i upućuje demanti koji prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Lemezan,

Kada sam imenovan na mjesto direktora BH-Gasa, imao si samo 9 godina. Ovo implicira da si imao vrlo dobar kapacitet mozga kada sve znaš iz tog perioda, a samo si znao pisati i čitati. Ti znaš i ko me imenovao, Ti znaš i za “nestašice” gasa, Ti znaš i o divljanju cijena, Ti znaš ko su mi šefovi (litvanci) i da skratim – DEČKO, TI SVE ZNAŠ.

Napredni dečko, to sve što si napisao je izmišljotina i brutalna laž, a kako sam čekao danima upravo ovakvo saopćenje, još prije par dana sam sve članove Vlade upoznao sa stvarnim činjenicama o kojima naglabaš.

Članovi Vlade su se čudili što sam ušao u zonu svog privatnog života jer određene stvari su već znali. Sada će im biti jasno zašto sam samoinicijativno ušao u ovu zonu.

Sada da samo jedan dio iz saopćenja demantujem, a ostalo ćeš, moj dečko, dokazivati na sudu, stavku po stavku.

Nikakva mene ženska osoba nije imenovala na mjesto direktora BH-Gasa pa ni Edina Ljubuškić, već tadašnji predsjednik NO BH-GAS Fahrudin Pilavdžić. Moj dečko, on je tada bio direktor Vodovoda i Kanalizacije Sarajevo.

Svoju tvrdnju da je moj mandat bio obilježen aferama i ozbiljnim optužbama, dokazivat ćeš na sudu, stavku po stavku. Deško moj, ja sam bio gotovo osam godina direktor i niti jedne afere nisam imao, a o optužbama ćemo da vidimo kod Kantonalnog tužilaštva.

Idemo dalje…
U FBIH, u to vrijeme, nikad nije bilo nestašice plina, moj dečko, tako da ćeš i ovo dokazivati na sudu. Ako misliš na tri dana kada nije bilo plina, tada si imao 14 godina i vjerovatno te nije interesovalo da analiziraš situaciju sa ukrajinskom krizom kada pola Evrope nije imalo gasa.

Što se tiče imovine i plaće, isto ćeš dokazivati na sudu, stavku po stavku, a posebno onaj dio da imam neprijavljene imovine, vrijednosti imovine i kako je stečena. Upamti, poziciju po poziciju na sudu, i neceš izaći iz sudnice dok ne dokažeš svoje tvrdnje.

Sada malo o Redži Lemezanu?

  • Jesi li ti onaj dečko što je kao vjećnik preko Tarika Jazića isposlovao prostor za svoju majku?
  • Jesi li ti iskoristio pisma radnika Terapijske zajednice kako bi smijenio tadašnjeg direktora i postavio Haseta Tirića na mjesto direktora, a onda ti on zaposlio oca?
  • Jesi li ti onaj dečko kome je mentor Hase Tirić, a u raspodjeli “nove” vlasti sada dobio mjesto direktora Sarajevogasa?

Vidiš, dečko, iskorišten si od likova koji se skupljaju u restoranu “Piano”, odakle su dolazili računi u Sarajevogas kada je bio direktor g. Baković. Bakovića je postavio Marjanović, a ti kao “nezavisni” isposlovao da Marjanović skloni Bakovića i sjedne Tirić na mjesto direktora?

U “Pianu” sjede oni koji su bili podizvođači na gasovodu Zenica-Travnik koji nikad nije pušten u upotrebu. Gle čuda, otac vlasnika ili sam vlasnik “Piana” su ti podizvođači na gasovodu? Ako je to ta afera, i o njoj ćemo na sudu, dečko moj.

Sada o tvom mjestu zastupnika…

Ti si ušao u poslaničke klupe kao kadar Naše stranke i nakon mjesec dana izašao iz tog kluba. Ja sam oduvijek bio SBiH i tu je razlika između tebe i mene. Sada ti praviš većinu sa onima od kojih si pobjegao, a ja uzdignute glave stojim uz svoju SBiH. TOLIKO O KARAKTERIMA I MORALU.

Što se tiče čistoće, sindikata mog rada, imaš stranice vlade KS pa čitaj. I sa devet godina si znao čitati, ali ne znam jesi li znao rasuđivati, moj dečko. Sada te ta ista osobina krasi i, molim te, spremi se za sud jer što zaradiš u klupama, i van njih, ostavi na stranu, trebat će ti, VJERUJ! – zaključio je Bečarević u svom odgovoru.

Nemoralni ministar, uhljeb, neradnik, proziva me da sam nešto istrgovao… Almire, dani u ministarskoj fotelji su ti odbrojani!

Iako sam puno mlađi od tebe, nećeš me uplašiti neosnovanim prijavama. Nastavi me slobodno prijavljivati kome god želiš, ja ću vrlo lahko dokazati svoju nevinost za sve tvoje optužbe – poručuje Redžo Lemezan

 

Izuzetno je burno ovih dana na sarajevskoj političkoj sceni… Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Redžo Lemezan uputio je saopćenje za javnost vezano za istupe i optužbe, kako navodi, prema njemu od strane ministra komunalne privrede KS Almira Bečarevića.

Njegovo saopćenje u cjelosti prenosimo u nastavku:

Od dana kada sam postao samostalni zastupnik u Skupštni KS, moja porodica i ja smo izloženi nevjerovatnim pritiscima.

Nekoliko portala, već evo dva mjeseca, skoro svakodnevno objavljuju moju sliku sa naslovima o političkoj korupciji odnosno nekoj tkz “trgovini” po prijavi ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almira Bečarevića.

Mandat u Skupštini Kantona Sarajevo sam dobio ispred Naše stranke (stranka koja pripada Trojci) i sasvim je logično bilo da se odazovem pozivu Trojke na pregovore oko rekonstrukcije Vlade KS. Radikalno mijenjanje bloka i preko noći davanje prilike drugoj strani bi bilo laganje glasača koji mi godinama daju povjerenje.

Iako sam mogao naći hiljadu i jedan razlog da započnem pregovore sa drugom političkom stranom, iako ruku na srce Vlada Nihada Uka ne radi ni blizu dobro kao ona prethodna, nisam stava da nakon 180 dana lošijeg rada treba mijenjati ideju već samo par pojedinaca, te sam odlučio da uđem u pregovore sa Trojkom i da sa ljudima koji su napravili dobru priču prošli mandat probamo naći rješenje da upalimo motor Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo.

Ukoliko sam politički trgovac nakon odaziva pozivu Trojke, iako još pregovori nisu završeni, zamislite šta bi tek bio da sam prihvatio poziv za pregovore od drugog političkog bloka.

U našem narodu ima jedna poslovica koja kaže: “Ne gledaj šta govori, već ko ti govori”.

Jedan nemoralni ministar, uhljeb, neradnik već danima me proziva da sam nešto istrgovao u zamjenu za njegovu ministarsku fotelju.

Ministar komunalne privrede i prostornog uređenja KS (iako nema nikakve kvalifikacije ni znanja o prostornom uređenju i građenju) Almir Bečarević zaboravlja da on nije rođen kao ministar, nego da je to dio dogovora u tom momentu SBiH i Trojke.

Moj posao kao zastupnika je da imenujem Vladu tj. ministre i da ih smjenjujem ako dobro ne rade svoj posao i predlažem nove.

Dužnost mi je da javnost upoznam zašto Almir Bečarević pravi dramu i svakodnevno piše neka saopćenja i koristi mogućnost prijava raznoraznim ustanovama protiv mene kao i ostalih kolega.

Samoprozvani ekspert za gas, a pravnik, na čelo BH Gasa je došao tako što ga je nadzorni odbor BH Gasa imenovao, ali pazite sad – u tom trenutku predsjednica nadzornog odbora BH Gasa je Almirova djevojka – Edina Ljubuškić.

Njegov rad u BH gasu je bio katastrofalan, pun afera i ozbiljnih optužbi, obilježen je nestašicom plina, divljanjem cijena gasa i 0 % rada.

S obzirom da je Almir Bečarević toliko transparentan, da je jednom od direktora brojao koliko je voća kupio za potrebu firme u protekloj godini, neka javnosti objasni odakle mu imovina u vrijednosti oko 1 milion KM koju je stekao zadnjih 10-tak godina sa prosječnom godišnjom platom od cca 30 hiljada KM.

U raji se jos masovno priča da ima imovine u Makarskoj i još nekim gradovima mimo BiH, koje nisu prijavljene.

Neka javnosti objasni zašto nije Uredu za borbu korupcije KS prijavio sam sebe i svoju nevjenčanu suprugu Edinu koja ga je imenovala za direktora BH Gasa za sukob interesa, s obzirom da je Almir Bečarević ministar u Vladi KS, a njegov vanbračni partner pazite sad – direktorica Službe za zapošljavanje KS.

Nije loše – u jednoj kući i ministar i direktor, i to uokviru iste Vlade.

“Summa summarum” svega toga jeste da je institut prijave prema meni ministar Bečarević zloupotrijebio kako bi sačuvao svoju fotelju i fotelju svoje voljene.

I da, Bečareviću, bio ja ili ne bio dio nove parlamentarne većine, tvoji dani u ministarskoj fotelji su odbrojani, ne zato jer mi nisi drag, nego zato što dobro ne radiš svoj posao. Čistoća grada je najgora ikada, a ti ništa nisi uradio po tom pitanju. Radnici komunalnih preduzeća rade bez opreme, javnost im se smije, a ti ih napadaš. Nije to ljudski, ali jasno mi je, ipak ti nikad nisi obukao radničko odijelo, da jesi – stao bi uz radnike! Almire, bit ćeš smijenjen jer nisi došao da iskreno radiš svoj posao i jer si jedan od najlošijih ministara od kako pratim politiku.

Iako sam puno mlađi od tebe, nećeš me uplašiti neosnovanim prijavama. Nastavi me slobodno prijavljivati kome god želiš, ja ću vrlo lahko dokazati svoju nevinost za sve tvoje optužbe.

Međutim, kada sve to zaključimo, spremi se da odgovaraš jer ću protiv tebe pokrenuti kontra tužbe.

Mlađi sam puno od tebe, nemam iskustva možda kao ti, ali ne bojim te se, ni tebe, ni litvanaca, niti tamo tvojih šefova – poručuje Redžo Lemezan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79