“Teško mi je”: Teu ismijavaju nakon priloga o učenju hrvatskog jezika

Tea Lončar (17) se nakon što je za HRT ispričala kako je, nakon preseljenja iz Srbije u Hrvatsku, naučila hrvatski jezik, našla na meti kritika i ismijavanja.

Kako to podnosi, ispričala je u novom intervju.

“Imala sam poteškoća sa nekim riječima. To je bilo ‘nevjerojatno’. Znam da to ne znači najvjerovatnije, to je bio lapsus jer mi je to bio prvi put pred kamerama. Nadam se da to nije velika zamjerka”, rekla je Tea i za BBC na srpskom i napomenula:

“Posljednja dva dana mi je bilo teško jer sam predmet ismijavanja u svim mogućim medijima zbog priloga na HRT-u. Ne želim nikoga uvrijediti, samo želim da kažem drugu stranu priče koju ljudi možda nisu ni vidjeli i nisu me shvatili na pravi način”.

Podsjećanja radi, Tea se sa porodicom prije nekoliko godina preselila iz Kruševca, a onda se u novoj sredini izdvojila brzim savladavanjem hrvatskog jezika. Kako je rekla za HRT, najteže joj je palo učenje riječi “nevjerojatno”, a zatim je tu riječ povezala sa riječi “najverovatnije” na srpskom jeziku, što je, između ostalog bio povod ismijavanja.

Ironični komentari ne prestaju pa na Tviteru ispod njenog novog intervjua pišu sljedeće: “Pa i dalje je predmet ismijavanja”. U komentarima ima i uvreda.

Pojavile su se i pozitivne reakcije u kojima se ističe da je Tea pametno i lijepo dijete, a da sve drugo treba ostaviti po strani, piše Žena Blic.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79