Teško povrijeđen maloljetni motociklista

Šesnaestogodišnji motociklista iz Donje Mahale teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Orašju.

– Dječak je vozio motocikl Honda Osmom ulicom i u jednom trenutku je iz Sedme ulice pred njegov motocikl izašao Golf 7 koji je vozio 55-godišnji K. R. s područja oraške općine. Došlo je do sudara motocikla i Golfa, nakon čega je dječak s motociklom udario u saobraćajni znak ispred zgrade Gradske biblioteke. Pri padu s motocikla dječak je zadobio teške tjelesne povrede – kažu iz policije.

Vozilo Hitne pomoći oraškog Doma zdravlja je 16-godišnjaka prevezlo u Kantonalnu bolnicu u Orašju, a nakon ukazane pomoć hitno je transportiran na daljnje liječenje u slavonsko-brodsku Opću bolnicu u susjednu Hrvatsku.

Uviđaj su uradili oraški saobraćajci, a zbog sumnje da je vozač automobila učinio pogrešnu radnju koja je dovela do saobraćajne nezgode i teške povrede dječaka, o svemu je obaviještena i dežurna tužiteljica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79