Teško pretučeni Krešimir iz mostarske bolnice prevezen na liječenje u Zagreb

Krešimir B. (41), koji je teško povrijeđen u tuči koja se dogodila u noći sa petka na subotu u mostarskom naselju Ortiješ, u ponedjeljak je, dva dana nakon prijema, prevezen iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar na daljnje liječenje u Zagreb, potvrđeno je za „Avaz“ iz ove mostarske bolnice.

O ovom događaju javnost je saznala tek danas, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona kratko nam je rečeno da su o slučaju koji je zaveden kao narušavanje javnog reda i mira u kampu u Ortiješu, obaviješteni u subotu u 19:20 sati.

– Riječ je o tuči u kojoj je učestvovalo pet osoba. Dan nakon prijave, iz bolnice nam je potvrđeno da je K. B. zadobio teške tjelesne povrede. Poduzete su sve neophodne istražne radnje, nakon čega će biti dostupno više informacija – kazao nam je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

O tome da je Krešimir B., navodno, nakon što je pretučen, ostavljen pred vratima svoje porodične kuće, u policiji, kazao je Marić, nemaju informacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79