Teško pretukao čovjeka u restoranu u BiH: Dobio samo 3 godine zatvora!

Bilećanin Vladimir Šešlija osuđen je u Okružnom sudu Trebinje na kaznu zatvora od tri godine za krivično djelo ubistva u pokušaju, a u presudi se navodi da je sredinom avgusta prošle godine ispred bilećkog restorana “Jezero”, na izlazu iz grada prema Trebinju, pretukao Gačanina Božidara Šupića.

Vijeće Okružnog suda u Trebinju objavilo je ovu presudu i na svojoj internet stranici, gdje je navedeno da je ovakva presuda donesena na osnovu rezultata izvedenih dokaza.

“Sud je izveo pouzdan zaključak o osnovanosti predmetne optužnice, odnosno, nedvojbeno je utvrdio da je dana 15.8.2020. godine oko 21.05 časova, u Ulici Srpske vojske u Bileći, na ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta restoran “Jezero”, optuženi Vladimir Šešlija, nakon verbalne rasprave sa oštećenim Božidarom Šupićem iz Gacka, drvenom drškom zadao više udaraca u predjelu glave, od kojih udaraca je oštećeni zadobio pojedinačno tri teške tjelesne povrede u vidu preloma donje vilice, otok i krvni podliv desne polovine lica praćeno prelomom desne jagodične kosti i prelomom gornje vilice desno, koje povrede sveukupno predstavljaju tešku tjelesnu povredu”, navedeno je u sudskoj presudi.

Sudije Sudskog vijeća su ocijenile da je optuženi Vladimir Šešlija pokušao lišiti života oštećenog Božidara Šupića te time počinio predmetno krivično djelo.

Pretučeni Šupić je nakon ovolikih batina hitno prebačen u Bolnicu Trebinje i po dolasku je bio u toliko lošem stanju da su ljekari tada razmišljali da ga transportuju u Klinički centar Banjaluka, ali mu se, srećom, stanje stabilizovalo.

Povrede su oštećenom, prema policijskom izvještaju, nanesene drvenom motkom, kojom je Šešlija do iznemoglosti tukao Šupića.

Očevici su potvrdili da je ovom napadu prethodila verbalna rasprava, a onda je Šešlija negdje izašao, da bi se kasnije ponovo vratio sa motkom, kojom je Šupića najprije udario u glavu i to ga je odmah i oborilo na pod, a onda nastavio još par puta da ga udara.

Šešlija je nakon 15 minuta uhapšen i prebačen u pritvorsku jedinicu Policijske uprave u Trebinju, a Okružno javno tužilaštvo Trebinje je događaj odmah okvalifikovao kao Ubistvo u pokušaju.

Sudsko vijeće je na objavljivanju presude objelodanilo da se u izrečenu kaznu zatvora Šešliji uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru od 15. avgusta do 15. septembra prošle godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79