Testirana četverodnevna radna sedmica: Sve više kompanija odlučuje se za ovakav način rada

Nakon što je veliki međunarodni eksperiment s četverodnevnom radnom sedmicom pokazao svoj uspjeh, sve više kompanija odlučuje se za ovakav način rada koji se čini isplativim i za poslodavce i za zaposlenike.

Nakon šest mjeseci provedenih na ovom režimu rada, zaposlenici su bili manje iscrpljeni, pri čemu su smanjili svoje prosječno radno vrijeme za oko četiri sata, na 34 sata sedmično. Oni koji su nastavili s ovim načinom rada tokom punih 12 mjeseci dodatno su skratili svoje radno vrijeme na oko 33 sata sedmično, pri čemu su i dalje osjećali bolje mentalno i fizičko zdravlje te bolju ravnotežu između posla i privatnog života.

Različite kompanije iz različitih industrija, uključujući neprofitne organizacije, dizajnerske agencije i proizvođače, sudjelovale su u ovim eksperimentima.

Koncept četvorodnevne radne sedmice podrazumijeva da zaposlenici primaju 100% svoje plate za 80% standardnih radnih sati, uz održavanje 100% produktivnosti. Ovaj koncept postaje sve popularniji širom svijeta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79